ebruakin

>Salçalı Makarna

Posted on: Ağustos 14, 2007

>
Yaz vakti, caanım domatesler dururken, nerden çıktı salçalı makarna diyenleriniz varsa, şimdiden cevap vereyim; salçalısını daha çok seviyorum. 🙂

Domateslerde de tat yok zaten.

Malzemeler:
1 paket (500 gr) makarna
1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Su, tuz
Dilerseniz, süslemek için; 4 yemek kaşığı dilimlenmiş çekirdeksiz zeytin
4 yemek kaşığı konserve mısır
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan veya eski kaşar peyniri

Yapılışı:
-Tencerenize bol su koyun, kaynatın. Tuzunu atın. Fokurdamaya başladığında makarnanızı ekleyin. Ben daha önceleri, makarnaların haşlama suyuna birkaç damla sıvı yağ ekliyordum. Ama sıvı yağ makarnanın tadını az da olsa değiştiriyordu. Bir televizyon programında makarnaları suya koyduğunuzda otuza sayana kadar karıştırırsanız yapışmayacaklarını duymuştum. O gün bugündür bu şekilde pişiriyorum ve bence daha güzel oluyorlar. Tabi pişme esnasında arada da karıştırıyorum.
-Ağız tadınıza göre 10-15 dakika haşlayın. Süzün.
-Tencerenize 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve salçaları koyun. 2 dakika kadar salçaların kokusu duyulana kadar kavurun.
-Yarım su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
-Sosunuz kaynayınca, süzülmüş makarnaları ekleyin.
-2 dakika kadar karıştırarak pişirin.
-Salçalı makarnanız hazır. Dilerseniz fotoğraftaki gibi dilim zeytin, mısır, peynir ve fesleğenle süsleyebilirsiniz. Herkes sevmeyebileceğinden ben tabağı süsledim. Ama siz herkes aynısını yesin istiyorsanız, zeytin ve mısırı, salçaları kavurduktan hemen sonra sosa ekleyebilirsiniz. Ama fesleğen ve peyniri piştikten sonra tabağa koymalısınız.

Afiyet Olsun.

Reklamlar

16 Yanıt to ">Salçalı Makarna"

>Ebru haklısın, günümüzde artık herşeyde hormon var, hele de kışın neredeyse domates tüketemez olduk. Sana tavsiyem, domatesin bol olduğu mevsiminde, domatesi rondodan geçirip buzdolabı peşetine koyup buzluğa koyman, kışın çok işe yarıyor makarna veya diğer yemeklerde kullanmak için.

>Selam Pembeli’cim, :)Kayınvalidem de domatesleri püre yapıp buz kalıplarında dondurur. Kışın da birer ikişer yemeklere ekler.Ama bunu yaptığı domatesleri de köylülerden alır. Geçen sene Sapanca Maşukiye’den almıştık.Bol iken kıymeti bilinmiyor ama köy domatesinin lezzeti İstanbul’da aldığım hiçbir domateste bulamıyorum.Bu sene bulursam ben de yaparım artık. :)Hatırlattığın için teşekkürler.Sevgiler…

>ebrucum demek ylnız değilim domates öyle lezzetsiz öyle kemikli ki kışınkiler bile daha iyi kaldı nerdeyse. Canım domatesin tek iyiini istanbuldaki köylü pazarlarında silivri taraftlarında gördüm ablam istanbuldan gelirken almış nasıl güzeldi anlatamam. Salçalı olan herşey güzel nede olsa yemeğin salçalısı kadının benim gibisi ;)))sen şimdi kızartmalarıda bol salçalı seviyorsundur di mieline sağlık

>Sevgili Yeşim’cim,Gerçekten bu mevsimde, bu kadar kötü domatesleri satmak için nerden bulduklarını soruyorum her seferinde. İnanılır gibi değiller.İyi domates bulunca alıp, stok yapmak lazım buzluğa.Makbul olan kadın tipine ben de giriyorum maalesef. :)Bu kilolardan kolayca nasıl kurtulunulur, bilmiyorum. Ama salçalı makarna yiyerek olmadığı kesin. :PKızartmayı genelde salçalı yapmam. Sos yapıyorsam ve domateslerin rengi yine beyaza yakınsa, renk vermek için ekliyorum bazen.Çok teşekkür ederim canım.Ben de öptüm.Sevgiler…

>Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler…

>Selamlar Perihan Hanım,Size de iyi hafta sonları diliyorum.Çok teşekkür ederim.Sevgiler…

>ellerinize saglık denedim bugun makarnayı bakayım nasıl olacak

>Selamlar Furkan,Çok teşekkür ederim. İnşallah beğenmişsindir.Afiyetler olsun. :)Sevgiler…

>suan annem evde yok ve karnim ac..naapsam die soyle bi internete bakiim dedim yolum buraya dustu =) cok tesekkurler..

>Selamlar Zeynep,Dilerim tarifim işine yaramıştır. Kolay gelsin. :)İlgine asıl ben teşekkür ederim.Sevgiler…

>Selamlar ebru hanım,Tarifiniz çok işime yaradı vallahi. Zaten evde tektim, canım da makarna istiyodu. Fakat ufak birkaç dipnot vereyim, daha doğrusu kendi yaptığım şekli diyim.. Evde biber salçası yoktu veya dolabın içerisinde ben bulamadım. Bir buçuk kaşık domates salçası kullandım, içerisine biraz da baharat attım, karabiber pulbiber vs. pek de güzel oldu hani. dolabında biber salçası bulunmayan bekarlara duyurulur :Pteşekkürler tarif için tekrardan.

>Selamlar,Tarifimin işinize yaramasına çok sevindim. Afiyetler olsun. :)Yaptığınız değişiklikleri yazdığınız için de çok teşekkürler. Mutlaka faydalanan olacaktır.Sevgiler…

>Evde ne yesem ne yesem diye düşünrken tesadüf sizin bu tarifinizi görüdüm yaptım gerçekten güzel oldu..

>Afiyetler olsun. :)))

>Ben 12 yaşında bir çocuğum annem yokken yemek yapmayı çok seviyorum deniycem saol 🙂

>Selam,Dilerim herşey yolunda gider.Beğenip, beğenmediğini de paylaşırsan çok sevinirim.Kolay gelsin… :)))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

Reklamlar
%d blogcu bunu beğendi: