ebruakin

>Ye#26 Aperatifler ve Mezeler : Yoğurtlu Patlıcan

Posted on: Eylül 9, 2007

>

Bu ayın etkinliğine, uzun zaman önce uydurduğum bir meze ile katılmak istedim. Çok özel bir meze olmasa da ben çok seviyorum.

Patlıcanı küp küp doğrayarak kızarttığınızda, çevirme derdi olmadığından, kevgir ile rahatça alıyorsunuz ve diğer patlıcan kızartmalarınızdan çok daha kısa sürüyor.

Ayrıca bu patlıcanları, pilavınız piştikten sonra demlenirken üzerine koyup, kapağını kapatırsanız, patlıcanlı pilavınız olmuş olur.

Diğer aperatif tariflerime göz atmak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz.

Malzemeler:
1 adet büyükçe patlıcan (küçükse 2 adet)
3 dolu dolu yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Su, tuz
Kızartmak için; sıvı yağ

Yapılışı:
-Patlıcanı alaca soyun. Küp küp doğrayın. Tuzlu, bol suda 30 dakika, siyah suyunun çıkması için bekletin. Sürenin sonunda, patlıcanları, avuçlarınızın içinde sıkarak kağıt havlunun üzerine alın.
-Tavanıza bol yağ koyun ve kızdırın. Patlıcanlarınızı kızgın yağa atıp, resimdeki gibi olana kadar, kızartın.
-Daha sonra kevgir ile yine birkaç kat kağıt havlu üzerine alın ki, fazla yağı süzülsün. Bu şekilde soğumasını bekleyin. Veya hemen kullanmayacaksanız, bir saklama kabı içinde patlıcanlarınızı birkaç gün bekletebilirsiniz.
-Soğuyan patlıcanlarınıza tuz serpin, havanda ezdiğiniz sarımsakla karıştırdığınız yoğurdu ekleyin. Karıştırın.

Afiyet Olsun.

Reklamlar

2 Yanıt to ">Ye#26 Aperatifler ve Mezeler : Yoğurtlu Patlıcan"

>Sevgili Ebru tarifini ekledimsevgiler…

>Çok teşekkür ederim Serpil’cim.Öpüyorum.Sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: