ebruakin

>Çikolata Soslu Muhallebi

Posted on: Aralık 2, 2007

>

Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri’nin, Saray Muhallebisi’ni de.

Tatlımı, geçen hafta misafirlerim kalabalık olduğundan borcamda yaptım. Ama size, servis kolaylığı açısından porsiyonluk kaselerde hazırlamanızı tavsiye ederim.

Malzemeler:
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
100 gr tereyağı

Üzeri için;
Dr Oetker Çikolata Sosu
3,5 çay bardağı süt

Yapılışı:
-Un, nişasta ve tereyağını bir tencereye koyun. 2-3 dakika, un kokusu duyulana kadar kavurun.
-Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
-Toz şekeri de ekleyip, yine karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Kaynamaya başladığında vanilyayı ekleyin. 2-3 dakika kadar pişirmeye devam edin. (Biraz pütürlü bir muhallebiniz olduysa, dert etmeyin. Çünkü çırpma işlemi sırasında pütürler kaybolacaktır.)
-Ocaktan aldıktan sonra, varsa robotla, muhallebiniz ılınana kadar, yüksek hızda çırpın. Robotunuz yoksa mikserle en az 10 dakika kadar çırpın. (Ben robotla 20 dakika çırptım. Ne kadar çırparsanız o kadar güzel kıvam elde edersiniz.)
-Daha sonra muhallebinizi, ıslattığınız borcama dökün. Oda sıcaklığında iyice ılınmasını bekleyin.
-Bu arada, hazır çikolata sosunuzu, 3,5 çay bardağı süt ile üzerindeki tarife göre pişirin. Arada karıştırarak, ılınmasını sağlayın ve diğer muhallebinin üzerine döküp, kabınızın üzerini streç film ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat kadar soğutun.

Afiyet olsun.

Reklamlar

16 Yanıt to ">Çikolata Soslu Muhallebi"

>elerine saglik canim burada bu tatlidan cok yapilir cok ta guzel olur seninki gibi olmasada 😀

>Mmmmm çok lezzetli görünüyorrr…

>canım arkadaşım elelrine sağlık…bu muhallebi benim klasik tariflerimdendir….senin ki de pek güzel olmuş…..afiyetler olsun:)

>Bu bu bu ne yaaa dehşet bir görüntü:) ACayip güzel olmuş canım böyle ekrana elini uzat ye gibi yani:))Ellerine sağlık

>Harika bir tatli,ellerine saglik canim.

>o üzerindeki çikolata sos var ya ha eridim düştüm ha erimedim bekliyorum diyen,işte benim bittiğim anellerine sağlıkkk

>Canım Nihan’cığım,Teşekkür ederim hayatım. Çok naziksin. :)Öpüyorum…Canım Burçin’ciğim,Teşekkür ederim.Öpücükler…Canım İncimmm,Gerçekten çok pratik ve lezzetli bir tarif. Teşekkürler şeker.Sevgiler…Canım Lulummm, teşekkür ederim şeker. Ben de çok seviyorum bu tatlıyı. :)Sevgiler…Sevgili Kızılcık Şurubu,Teşekkür ediyorum. :)Sevgiler…Canım Yeşim’ciğim, hiç sorma, düştüm düşüyorum diyor. :))))Teşekkür ederim bitanem.Öpücükler ve sevgiler…

>merhaba ellerinize sağlık.çok lezzetli görünüyor.Her bayanın bildiği tarifleri aşağı yukarı aynı olan muhallebi tarifi vardır.ama kesinlikle sunumu çok önemlidir.Sizinki çok davetkar duruyor.

>Sevgili İlker,Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Sunum konusunda size katılıyorum. Çok lezzetli bir yemeği bile sunarken özen göstermek lazım. :)Görüşmek dileğiyle.Sevgiler…

>bugun elimde kalan pandispanyami degerlendirmek icin muhallabiyi yaptim uzerine meyvaparcaciklari koyup jole doktum 5 dk.once denedik esimle sonuc muhtesem gercekten cok lezzetli idi…

>merhaba… tarifi okuduğum gibi yaptım ve harika oldu.Tarif için teşekkür ederim. Benimde ellerime sağlık:)

>içine sos katsak ne olur?

>Selamlar Hadiye Hanım,Afiyet olsun. Beğenmenize çok sevindim.Sevgiler…Selamlar Gizem Hanım,Paylatığınız için çok teşekkür ederim. Sizin de ellerinize sağlık tabii.Asıl marifet sizin.Sevgiler…Selamlar,İsmi olmayan mesajda ne demek istediğinizi anlamadım maalesef.İçine sos katsak dediğiniz nedir açıklar mısınız lütfen.Saygılar…

>100gr derken tam olarak nekadar oluyor tereyağı

>dolu dolu 4-5 yemek kaşığı yetecektir…

15 dakikaya evden çıkmam gerekiyordu, bütün malzemeleri tencereye boşaltıp ocağı yakıp koyulaşana kadar pişirdim. Mikserle soğutup borcama döktüm. Unu kavurmakla uğraşamadım.
Ve sonuç: Borcamın dibini sıyırana kadar yedik 😀

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

Reklamlar
%d blogcu bunu beğendi: