ebruakin

>Portakal Şekerlemeli İrmikli Tatlı

Posted on: Ağustos 5, 2008

>
Yaptığım diyet yüzünden, bloğum yemek bloğu olmaktan çıktı farkındayım arkadaşlar. 🙂

Arada yaptığım kaçamakların da olsa tarifini ekleyeyim bari. Yoksa beni hepten unutacaksınız. :)))

Geçen hafta sevgili Elif için yaptığım bu tatlıyı hepimiz çok sevdik. Elinizin altında portakal kabuğu şekerlemesi varsa mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:

1 lt süt

8 çorba kaşığı irmik

13 çorba kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

2 yemek kaşığı küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi


Yapılışı:

-Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alın.

-Kaynayıp, kıvamı koyulaşıncaya kadar, orta ateşte pişirin.

-Kaynayınca, altını kısıp, margarin, portakal kabuğu şekerlemesi ve vanilyayı ekleyin. Yaklaşık 5 dakika daha, yeniden fokurdayana kadar, karıştırarak pişirmeye devam edin. Sonra ocaktan alın.

-20×30 ebatlarında servise uygun cam veya porselen kabınızı ıslatın. Bu sayede kestiğiniz dilimler, kalıptan daha düzgün ayrılacak, yapışmayacaktır.

-Tatlınız sıcakken servis kabınıza dökün. Üzerini düzeltin.

-Soğuyunca, üzerini streç film ile kaplayıp, buzdolabında en az 2 saat bekletin.

Afiyet Olsun.

Reklamlar

1 Response to ">Portakal Şekerlemeli İrmikli Tatlı"

>Günaydııınnnn ayyyy ilk defa sabah sabah canım tatlı istedi. Ellerine sağlık. Ben de isterim yaaaa, mutfağa gidiorum işte yapmaya,Sevgiler,Evren

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: