ebruakin

>Fırında Çipura

Posted on: Eylül 12, 2009

>

Oğlum balığı çok seviyor ama ben çiğ balığa dokunamadığımdan hep dışarda yiyebiliyordu. Kızkardeşimde gördüğüm bu pişirme şekliyle oğluş artık evde de balık yiyebiliyor. 🙂

Siz de benim gibi çiğ balığa dokunmakta zorlanıyorsanız, tavsiyelerim işinize yarayabilir diye bu tarifi ekledim.

Bu şekilde hazırladığınız balığınız ızgara tadında, hem hafif, hem de çok lezzetli oluyor…

Malzemeler:
1 adet çipura
1 tane defne yaprağı
Tuz
Yağlı kağıt

Yapılışı:
-Balığı, balıkçıda iyice temizletin. Benim gibi görüntüsüne dayanamıyorsanız kafasını da almasını isteyin. Eve geldiğinizde, elinize muayene eldiveni geçirip suyun altında bir kez daha yıkayın.
-Fırınınızı 230 derecede ısıtın.

-Balığınızı yağlı kağıt üzerine alıp, içini ve her iki yanını tuzlayın. Üzerine bir defne yaprağı yerleştirip, yağlı kağıdı katlayarak paketleyin. Tepsiye yerleştirin.

-Isınmış fırınınıza verip 20-25 dakika kadar pişirin. Kenarından pişip, pişmediğini kontrol ederek fırından alın. Yeşil salata ile servis edin.

Afiyet Olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

Reklamlar
%d blogcu bunu beğendi: