ebruakin

>Mısır Unlu Hamsi Tava

Posted on: Ekim 5, 2009

>

Malzemeler:
1 kg hamsi
2 kase mısır unu
Sıvı yağ, tuz

Yapılışı:
-Hamsileri temizleyip, iyice yıkayın. Tuzlayın.
-Bir tepsinin içine mısır ununu döküp, hamsileri üzerine koyun ve elinizle iyice harmanlayın. Fazla unlarını silkeleyip, tepsinin kenarına sıralayın.
-Mümkünse düz kapaklı teflon tavanıza, 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, hamsileri fotoğraftaki gibi dizin. Orta ısıdaki ocağınıza alıp, iki tarafı iyice kızarıncaya kadar,arada bir sallayarak pişirin. (Yüksek ısıda pişirmemeye dikkat edin. Mısır unları yanacak, balığınızın içi pişmeyecektir. Tavanız çok ısındığında ocağınızı kısarak ısısını dengelemelisiniz.) Düz kapağınız yoksa, tavanızın çapından daha küçük boyda, düz bir tabakla da çevirme işlemini yapabilirsiniz. Yalnız çevirirken sızabilecek yağdan yanmamaya dikkat etmelisiniz. En ideali lavabonun üzerinde çevirmektir. Daha sonra her seferinde 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya ekleyerek aynı şekilde hamsilerin tamamını pişirin. Yeşil salata ve kuru soğan ile servis edin.

Afiyet Olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s

Reklamlar
%d blogcu bunu beğendi: